Азия

Азия

Екзотични почивки и пътувания до: Тайланд, Шри Ланка, Индонезия – Бали, Малайзия – Куала Лумпур, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Китай, Индия.

Още

Екзотика

Екзотика

Екзотични почивки и пътувания до: Малдиви, Сейшели, Мавриций, Доминикана, Куба, Барбадос, Дубай, Кения, Мароко-Маракеш, Танзания - о-в Занзибар, Кабо Верде.

Още

Европа

Европа

Най-посещаваните Европейски дестинации: Австрия, Испания, Италия, Франция, Португалия,Швейцария и други по желание на клиента.

Още

Балкани

Балкани

Най-близката екзотика до нас: Гърция – Халкидики, Солун, Санторини, о-в Тасос; Турция – Истанбул, Кушадесь; Хърватска  и др.

Още

България

България

Най-достъпната почивка в прекрасните морски и планински курорти на България.

Още

Самолетни билети

Танзания - о-в Занизибар

Почивка на о-в Занзибар - Aфриканската перла

цена от: 1,345 €


Виж оферта: Почивка о-в Занзибар (Октомври 2017) от 1345 EUR

Западно от бреговете на Танзания се намира приказния остров Занзибар.

Плажовете на Занзибар са райски кътчета. Има повече от 25 фантастични плажа, някои толкова отдалечени и осамотени, че единствения шум, който можете да чуете е океана. До северната част на острова се достига по път осеян с бананови палми, мангрови и кокосови дървета. Тук е най-доброро място, където можете да се запознаете с изработка на традицинните лодки.

Едно от местата, които трябва да посетите е страия град Стоун Таун - градът е израснал като гъба и няма нито една права улица като излязъл от приказките за "Хиляда и една нощ" – загадъчно място и толкова разбъркано.Места интересни за посещение са Англиканската църква, построена до Стария пазар за роби, Националния Музей, старата Арабска крепост.

Два вида костенурки гнездят на острова – ястребов клюн и зелена костенурка и често могат да се видят пъплещи по бреговете в търсене на подходящо място за снасяне на яйцата.

Гърбавите китове мигрират два пъти в годината през протока, отделящ острова от континента и могат да се наблюдават от брега.

Два вида делфина – дългоноси и бутилконоси, са също често срещани в тези води. Плуването с тях е една от атракциите за туристите

Сините маймуни пък живеят на воля в парка „Джозани”- обширна територия със запазени големи горски масиви. Тук можете да се натъкнете и на слънчевата катерица или червените колобусови, както и на над 200 вида птици.

О-в Занзибар е известен разнообразният си подводен живот,къдете можете да се насладите на едни от най-красивите корали в източна Африка.

 


    This ad has been viewed 1653 times